Ajankohtaista

#Ruorihaaste!
Ootko jo huomannut nuortentalo Ruorin Instagram-tilillä #ruorihaasteen? Ne on tallennettu kohokohtiin, joten pääset ne sieltä katsomaan.  Ei muutakun otappa nuortentaloruori seurantaan, käy kurkkaamassa haasteet! Jos haluat jakaa tekemiäsi haasteita sosiaalisessa mediassa niin tägäile nuortentalo Ruori ja #ruorihaaste 

Nuortentalo Ruorin päiväkirjaprojekti!
Oletko joskus haaveillut päiväkirjan kirjoittamisesta? Mutta mitä siihen päiväkirjaan pitäisi sitten kirjoittaa? Päiväkirja auttaa selventämään omia tunteita ja ajatuksia ja ennen kaikkea pysymään kartalla päivistä. Tällä hetkellä tapahtuu asioita hurjaa tahtia ja päiväkirja auttaa pysymään ajan tasalla siitä, että mitä itselle kuuluu. Päiväkirjan kirjoittaminen on myös hauska harrastus. Kirjaa voi pitää vaikkapa säästä, omista ajatuksista, peleistä tai ihan mistä vain mikä kiinnostaa. Joka viikko tulee nuortentalo Ruorin ig ja facebook-sivulla apukysymyksiä, jotka auttavat päiväkirjan kirjoittamisesta. Teeppä siis itsellesi omannäköinen päiväkirja ja ota haaste vastaan! Päiväkirjaahan voi pitää vaikka tietokoneella tai puhelimella. Tai sitten se voi olla läjä post-it lappusia. Tyyli vapaa. Ootko messissä?

Päiväkirjaprojektin apukysymykset;
Kynät ja näppikset sauhuamaan! Päivän tunne? Mikä biisi kuvastaa tätä päivää? Mikä asia jäi tänään harmittamaan? Kolme asiaa, josta olet tänään kiitollinen? Mitä tämän päivän uutisista jäi mieleen? Päivän kohokohta?  Millainen on unelmiesi päivä? Mitä jäi mieleen pääsiäisestä? Kuka/mikä sai sinut tänään nauramaan? Minkälaiset ovat lempisukkasi? Mistä unelmoit juuri tällä hetkellä? Mitä tahtoisit sanoa itsellesi 10 vuoden päästä?  Millainen on unelmiesi päivä? Mikä sai sut tänään hymyilemään? Leikkaa vanhoista lehdistä tätä päivää kuvaavia kuvia/tekstejä ja liimaa ne päiväkirjaan. Mitä tekisit jos sinulla olisi aikakone? Mitä haluat muistaa kuluneesta viikosta? Millainen on hyvä aamupala? Mitä tunteita päivän uutiset herättivät? Miltä päiväkirjan kirjoittaminen tuntuu? Mitä tekisit miljoonalla eurolla? Mitä sellaista teit tänään, joka sai sinut hyvälle mielelle? Muuttaisitko lappiin tai helsinkiin? Mitä hyvää korona toi mukanaan? Tai toiko mitään? Mitä vappu tarkoittaa sinulle? Jos voisit kuvailla tätä päivää yhdellä sanalla, mikä se olisi? 
Tsemppiä projektiin!

#vitoskutoshaaste!
Raahen ja Siikajoen nuorisotoimet järjestävät somessa vitoskutos-haasteen! Haaste on suunnattu 5-6-luokkalaisille, mutta tottakai kaikki saavat haasteita tehdä. Haasteet ilmestyvät viikoittain Raahen nuorisotoimen sekä nuortentalo Ruorin IG -kanaville. Sekä löytyvät toki myöskin Nastan sivulta täältä. Haasteet ovat sellaisia, että kaikki voivat niitä tehdä kotona, ilman mitään erityisiä varusteita. Haasta mukaan myös kamut. Lisäksi jos haluat, voit jakaa tekemäsi haasteet myöskin somessa #vitoskutoshaaste ,niin mekin pääsemme ihastelemaan niitä.

Nuortentalo Ruorin #kesäherkku leipomishaaste!
Mille sun mielestä kesä maistuu? Nuortentalo Ruorin kesäherkku leivontahaaste on parasta aikaa menossa. Just sulla on mahollisuus osallistua tähän su 14.6. mennessä!
Tee näin; suunnittele sun kesäherkku leivonnainen, leivo, lähetä kuva/video sekä tietenkin resepti nuoriso-ohjaaja Ellulle whatsappilla p 040 3156 255. Aikaa sulla on sunnuntaihin 14.6.asti. Raati palkitsee luovimmat leipurit:) Onnea matkaan!

Toimintaa lapsille Hietamaalla to 2.7.!
Vesikäärme unohti nimensä törmätessään Hietamaan laituriin. Auttaisitko löytämään nimeni? 
Tervetuloa lapset ja lapsiperheet seikkailemaan vesikäärmeen ystävien kanssa Ruukin Hietamaalle torstaina 2.7. klo: 12.00-14.00! 
Tempaus on pääsymaksuton. 

QR-koodi suunnistus Luohulla!
Nuortentalo Ruorilaiset järjestää Luohualla kaikenikäisille QR-koodi suunnistuksen. Paikkana toimii tälläkertaa Luohua. Peli on pelattavissa perjantaista 31.7. sunnuntaihin 9.8. asti. Toimii käytännössä siten, että lataa puhelimeesi QR-koodinlukija sovellus. Tämän jälkeen kurkkaa mainos, joka löytyy nuorisopalveluiden sekä liikuntatoimen sosiaalisen median kanavissa. Mainoksesta löydät vihjeet QR-koodien luokse, sen jälkeen voittekin lähteä etsimään niitä luonnosta. Kun löydätte vihjeen perusteella QR-koodin, niin käynnistä lataamasi QR-koodinlukija ja vie kamera QR-koodin päälle. Sen jälkeen puhelimesi lukee koodin ja avaa koodiin ladatun sisällön. Jokaisesta koodista avautuu yksi tavu. Kun saat kerättyä kaikki 8 tavua, niin teidän tulisi porukalla ratkaista mikä lause tavuista muodostuu. Tämän jälkeen kun olette ratkaisseet lauseen, niin lähetä sähköpostilla tai whatsappilla vastauksenne sekä pelaajien nimet nuoriso-ohjaaja Elinalle ( elina.matkaselka(a)siikajoki.fi tai p. 040 3156 255)  mutta kuitenkin viimeistään sunnuntaina 9.8. Kaikki pelailijat osallistuvat liikunnallisen kesäkassin arvontaan. Onnea matkaan!

Verkkarit- Nuortentalo Ruorin verkkonuokkarit discordissa!
Ruorin ollessa kiinni, nuorten nuokkarit järjestetään Discordissa. Linkki nuortentalo Ruorin palvelimeen julkaistaan nuokkaripäivänä, 30min ennen nuokkareiden alkua nuortentalo Ruorin sekä nuoriso-ohjaajan IG biossa sekä nuortentalo Ruorin FB-tapahtumassa. Verkkareilla on paikanpäällä nuorisotoimen työntekijöitä, lisäksi luvassa on juttelua hyvällä tvistillä, tietovisailua ja muuta mukavaa osallistavaa toimintaa!

Heinäkuun ja elokuun aukioloajat;
ke 29.7. klo: 16-19, pe 31.7. klo: 16-19
ke 5.8. klo: 16-19, pe 7.8. klo: 16-19
ke 12.8. klo: 16-19, pe 14.8. klo: 16-19
ke 19.8. klo: 16-19, pe 21.8. klo: 16-19
ke 26.8. klo: 16-19, pe klo: 16-19.

Nuortentalo Ruorin #kesäherkku leipomishaaste nuorille!
Mille sun mielestä kesä maistuu? Nuortentalo Ruori järjestää nuorille suunnatun leipomishaasteen. 
Tee näin; Suunnittele sun #kesäherkku leivonnainen. Leivo, lähetä kuva/video perusteluineen sekä tietenkin resepti nuoriso-ohjaaja Elinalle WhatsAppilla p. 040 3156 255. Aikaa sulla on su 16.8. asti. Raati palkitsee luovimmat leipurit. Onnea matkaan!

Ilmianna arjen sankari!
Kuka sun läheinen/naapuri/kaveri on arjen sankari ja ansaitsisi pientä piristystä? Kerro se meille! 
Aikaa on su 16.8. asti. Nuorisotoimi yllättää kerran viikossa ilmiannetun arjen sankarin. 
Ilmianna kaveri viestillä ja perustele miksi juuri hän on ansainnut spessua arkeen.  Laita viestiä
nuoriso-ohjaajalle whatsappilla p. 040 3156 255