Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 2023

Kunnan yksityisteiden kunnossapitoavustukset ovat nyt haettavissa.

Yksityisteiden kunnossapitoavustus on harkinnanvarainen. Edellytykset avustuksen myöntämiselle on, että yksityistie on vähintään 200 m pitkä pysyvän asutuksen pääsytie, tielle on perustettu tiekunta, tiedot ovat ajantasaiset Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä (Digiroad) niin kuin yksityistielain 50 §:ssä edellytetään. Siikajoen kunta on avustanut harkinnan varaisesti myös omia ja sopimusteitä kuntalain perusteella.

Vuodelle 2023 yksityisteiden kunnossapitoavustus ja kuntalain perusteella harkinnanvarainen avustus myönnetään ilman erillistä hakemusta tiekunnille ja teille, jotka ovat saaneet avustuksen vuonna 2022 ja täyttävät edelleen avustusedellytykset. Tiekunnille ja teille, joille on tullut muutoksia avustuksen myöntämisperusteisiin tai ovat uusia hakijoita, tulee toimittaa hakemus viimeistään 31.3.2023 mennessä osoitteella Siikajoen kunta, Tekninen osasto, Virastotie 5 A 92400 Ruukki, tai kunnanvirasto [at] siikajoki.fi, aihe yksityistieavustushakemus. Hakemuslomakkeita saa myös teknisestä toimistosta (p. 040 3156233). 

Lisätietoja antaa Maanmittausinsinööri Merja Ojanperä p. 040 3156234.

Yksityisteiden kunnossapitoavustuksen hakulomake

Siikajoella
Tekninen lautakunta

Yksityistien parantamisen avustaminen

Valtionavustuskelpoisille yksityisteille voidaan myöntää harkinnanvaraisesti valtionavustusta tienpitoon. Yksityistieasetukseen on tullut väliaikainen muutos vuosille 2023–2025, Näiden kolmen vuoden aikana tiekunta voi saada valtionavusta nykyistä suuremmalla avustusprosentilla yksityistien perusparantamiseen. Tavanomaiset tien parannuskohteen valtionavustuksen enimmäismäärä nousee 50% -> 70%:iin. Tiekunnat voivat hakea valtionavustusta ELY-keskuksesta.

Lisätietoa avustuksen hakemisesta: https://www.ely-keskus.fi/yksityisteiden-parantamisen-avustaminen