Yrittäjyyttä ja uusia ajatuksia

On ollut mukava todeta että kunnassa on monipuolista yritystoimintaa. Nykyaikaisen tavan mukaan yrittäjät ovat aktiivista väkeä, jotka toimivat sekä omassa yrityksessä, mutta myös monissa luottamustehtävissä sekä kunnassa että järjestöissä. Yrittäjyys ja työpaikat ovat meidänkin kuntamme elinehto. Teollisen historian henki sekä arvostus yrittämiseen elää täällä edelleen hyvin vahvana. Kuntamme alueella toimii tänä päivänä paljon pieniä ja isompia yrityksiä ja runsaasti myös maatalous- ja puutarhayrityksiä. Tähän yritteliääseen joukkoon mahtuu aina lisää uutta toimeliaisuutta sekä uusia ideoita, joita otamme mielellämme vastaan.

On hienoa huomata, että meidän seutukunnassa on säpinää, on isoja hankkeita, on uusia yrityksiä, on rekrytointitarpeita ja sitä kautta paljon työpaikkoja tekijöille. Työllisyys on noussut ja tekijöistä alkaa kohta olla pulaa. Tarvitsemme seutukunnalle vahvan maantieverkoston, mutta myös raideliikennettä pitää kehittää niin, että se palvelee mm. pendelöintiä, koulutusta, ja sitä kautta vahvistaa kuntamme elinvoimaa. Sadonkorjuuta on suoritettu ja parhaillaan on kiivain metsästyskausi menossa.  Hirvi ja pienriista pitävät suosionsa myös meidän paikallisten ruokapöydässä. Riistakannan säätely on myös osa liikenneturvallisuutta, ollaan siis liikenteessä tarkkoina hirvien varalta näin metsästyskautena.  Maaseutuopistossa toimii myös riistalinja! Suosittelen kaikkia perehtymään maaseutuopiston koulutustarjontaan ja kertomaan siitä myös kaukaisimmille sukulaisille, jotta opiskelijoita riittäisi myös tulevaisuudessa. Nyt on jo pulaa maataloustyöntekijöistä ja ennen kaikkea opiskelijoista!

Mitä me tarvitsemme Siikajoen kunnassa?  Uusia asukkaita! Miten niitä saadaan? Pitää olla sekä asuntoja tarjolla ja ennen kaikkea tontteja hyviltä paikoilta. Tämä liippaa itseänikin läheltä, viimeksi kyselin tontteja sekä taloja ja sainkin muutamia yhteydenottoja, kiitos niistä. En ole vielä ehtinyt tutustua kohteisiin, mutta kaipaan edelleen mm. tontteja tarjolle! Joen läheisyys on se mitä havitellaan! En ole ainoa joka tulisi ja muuttaisi kuntaan, jos saadaan vain tonttiasia järjestykseen, kehoitankin maanomistajia miettimään, että jos yksi tontti rakentuu niin nouseeko muilla maa-alueilla arvo vai ei. Itse veikkaan nousua!

Sitten se kiireisen ruokavinkki: Lidlin perunamuusi on ehdottomasti paras kiireiselle (toimii myös mökillä), siihen lisukkeeksi hirvenlihapata ja puolukkaa. NAM!

 

Syysterveisin

Pertti Severinkangas

kunnanjohtaja

Ajankohtaista

Tekninen lautakunta käsittelee elokuussa kunnan yksityistieavustukset.  Päätöksestä ilmoitetaan hakijoille kirjeitse.  Suuria muutoksia ei ole tiedossa... Lue lisää

Paavolan Vesi Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu insinööri Pasi Alatalo, joka aloittaa työnsä Paavolan Vesi Oy:ssä 1.9.2019.
 
Alatalo... Lue lisää