Tietoa opiskelijoille

Syyslukukaudella kokoontumiskertoja on 10, keväällä 15. Lyhytkurssin laajuus on 10 oppituntia ja se voi jakaantua joko kahdelle viikonlopulle, peräkkäisille päiville tai peräkkäisille viikoille samana arki-iltana. Sekä viikottain kokoontuvien ryhmäkurssien että lyhytkurssien edellytyksenä on 7 ilmoittautunutta ja maksavaa osallistujaa. Viikottain kokoontuvilla kursseilla opiskelija voi käydä maksutta tutustumassa, vasta toinen kerta on sitova laskutuksen suhteen.

Kansalaisopiston työkausi alkaa syksyllä 17.9.2018 sekä joulutauon jälkeen 7.1.2019. Opetusta ei järjestetä syys- ja talvilomaviikoilla (viikot 43 ja 10) eikä pääsiäisen juhlapyhinä.

Ruukin kansalaisopiston opistomaksuiksi on vahvistettu ryhmäopetuksen osalta 30€ syyslukukaudella (10 kokoontumiskertaa) ja 40€ kevätlukukaudella (15 kokoontumiskertaa). Yksityisopetuksen (laulu- ja soitinopetus) perushinnat ovat 30€ ja 45,50€ viidentoista (15) minuutin viikottaisesta opetuksesta. Jos yksityisopetuksen aika on kaksinkertainen, hintana peritään 60€ syyslukukauden ja 91€ kevätlukukauden osalta.

Liikuntaryhmissä on uutuutena käytössä ns. 10-kortti, jonka näyttämällä voi osallistua kymmeneen vapaavalintaiseen liikuntaryhmän kokoontumiseen (ei koske paritanssikursseja). 10-kortteja voi ostaa kunnanviraston neuvonnasta pankkikortilla ja Komppalinnasta (kirjasto) käteisellä niiden aukioloaikan