Tietoa opiskelijoille

Syyslukukaudella kokoontumiskertoja on 10, keväällä 15. Lyhytkurssin laajuus on 10 oppituntia ja se voi jakaantua joko kahdelle viikonlopulle, peräkkäisille päiville tai peräkkäisille viikoille samana arki-iltana. Sekä viikottain kokoontuvien ryhmäkurssien että lyhytkurssien edellytyksenä on 7 ilmoittautunutta ja maksavaa osallistujaa. Viikottain kokoontuvilla kursseilla opiskelija voi käydä maksutta tutustumassa, vasta toinen kerta on sitova laskutuksen suhteen.

Kansalaisopiston työkausi on syksyllä 16.9. - 31.11.2019 sekä joulutauon jälkeen 7.1. - 26.4.2020. Opetusta ei järjestetä syys- ja talvilomaviikoilla (viikot 43 ja 10) eikä pääsiäisen juhlapyhinä.

Ruukin kansalaisopiston opistomaksuiksi on vahvistettu ryhmäopetuksen osalta 30€ syyslukukaudella (10 kokoontumiskertaa) ja 40€ kevätlukukaudella (15 kokoontumiskertaa). Yksityisopetuksen (laulu- ja soitinopetus) perushinnat ovat 30€ ja 45,50€ viidentoista (15) minuutin viikottaisesta opetuksesta. Jos yksityisopetuksen aika on kaksinkertainen, hintana peritään 60€ syyslukukauden ja 91€ kevätlukukauden osalta.

Liikuntaryhmissä on uutuutena käytössä ns. 10-kortti, jonka näyttämällä voi osallistua kymmeneen vapaavalintaiseen liikuntaryhmän kokoontumiseen (ei koske paritanssikursseja). 10-kortteja voi ostaa kunnanviraston neuvonnasta pankkikortilla ja Komppalinnasta (kirjasto) käteisellä niiden aukioloaikan