Google Workspace for Education

Siikajoen kunnan kouluilla on käytössä Google Workspace for Education -palvelu, joka sisältää sovelluksia, kuten Gmailin, Google Docsin, Slidesin, Driven ja monia muita. Koululla on käyttöoikeudet maksuttomaan Google Workspace for Education -versioon, jonka avulla lapset voivat viestiä ja tehdä yhteistyötä koulussa tai kotona kaikilla laitteilla turvallisessa ympäristössä. Oppilaat ja opettajat saavat käyttöönsä koulun ylläpitämän Google-tilin oppimis ja opetustarkoituksiin. Ennen käyttöönottoa tulee huoltajalle aina lupakysely Wilman-kautta. 

Huoltajan opas tietosuojaan ja tietoturvaan (suomenkielinen).

Hyvä tietää

  1. Kaikille oppilaille luodaan henkilökohtainen Google-tili (etunimi.sukunimi [at] edu.siikajoki.fi). Käyttäjätunnuksen luomiseen tarvitaan käyttäjän etunimi ja sukunimi, muita henkilötietoja palveluun ei siirretä. 
  2. Tili on tarkoitettu opiskelukäyttöön, ei esimerkiksi henkilökohtaisen Android-laitteen Google-tiliksi tai opiskeluun kuulumattomien tuotteiden tai palveluiden käyttöön. 
  3. Pilvipalvelussa ei saa käsitellä luottamuksellista tai salaista tietoa, kuten henkilötunnuksia. Kielto koskee myös Workspace-palvelun Gmail-sähköpostia.
  4. Google Workspace for Education on ulkoinen pilvipalvelu, jossa käyttöehdot määrittelee Google. 

Lisätietoa palvelusta, tietosuojasta ja turvallisuudesta löydät täältä: https://www.google.com/edu/trust/

 

Kirjautuminen

Voit kirjautua palveluihin, joko tämän sivun sivupalkin kuvakkeiden kautta, tai suoraan Googlen eri palveluiden sivuilla, esimerkiksi: https://classroom.google.com/

Älypuhelimella ja tabletilla voi käyttää esimerkiksi ilmaista Google Classroom -sovellusta.

Yhteiskäyttölaitteilla täytyy muistaa kirjautua ulos lopettaessaan. Opettajat ohjeistavat tähän oppilaita kouluilla.

 

Ongelmatilanteet

Ongelmatilanteissa apua voi etsiä mm. Googlen tukipalveluista. Jos epäilet häiriötä Googlen palveluissa, voit tarkistaa sen täältä

Voit pyytää apua unohtuneen salasanan vaihtoon opettajalta tai Wilman kautta Erja Laukkaselta (ICT-asiantuntija).

 

logo_drive_128px.png

Google Drive

 

logo_gmail_128px.png

Gmail

 

classroom.png

Google Classroom