Kylät

Siikajoki on kymmenen idyllisen kylän kunta, joten jo sillä periaatteella voi todeta, että Siikajoki on täyden kympin kunta. Kylien helminauha pitää sisällään timantteja, pienempiä kyliä. Täällä ollaan kylässä kylässä.

Meillä asutaan mukavasti luonnon helmassa, joen varrella, tahi meren rannalla, aukeaa maankamaraa unohtamatta. Siikajoki on Suomen paras kylien kunta. Tervetuloa maaseudun rauhaan, josta saat alati uusia elämyksiä!

Kylämme sijaitsevat lähellä luontoa, kahden kaupungin välissä, joen ja meren äärellä

Siikajoelta saat palvelut ikään katsomatta ja luonnonläheisestä olemuksestaan huolimatta palvelut sijaitsevat lähelläsi. Kuntapalvelut löydät Ruukista. Eloisa sekä kaunis joenvarsikylä kätkee sisäänsä kaupat, peruspalvelut sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut. Yritystoiminta on aktiivista sekä kattavaa kautta Siikajoen, joten helposti löydät tarvitsemasi hyödykkeet sekä palvelut omasta kunnastasi. Merta edemmäs ei tarvitse kalaan lähteä, kuten sanonta kuuluu.

Uniikit kylämme ovat suurenmoinen rikkaus ja ne tarjoavat laajalti erilaisia harrastusmahdollisuuksia, liikunta- ja virkistäytymispalveluita sekä nähtävyyksiä. Valaistuja latuja, pyöräily- sekä kävelyreittejä ja luistelupaikkoja on eri puolilla kyliä. Melontaan, ratsastukseen, metsästykseen, lavatansseihin tai muihin vapaa-ajan aktiviteetteihin liittyvää toimintaa kannattaa tiedustella suoraan yhdistyksiltä sekä yrityksiltä.

Siikajoella on merenrantaa 60 km ja joenrantaa 120 km. Autolla tai junalla Ouluun matkustaa noin puolessa tunnissa. Raaheen matkustaa puolessa tunnissa ja Oulunsalon lentokentälle 40 minuutissa. Kunnan halki kulkee Pohjanmaan päärata ja valtatie 8 sekä kantatie 86 ja ns. vanha rantatie 813 (Lumijoki-Siikajoki-Raahe). Nelostiekin  (E75) on lähellä.

Eksy Siikajoelle – tiedät löytäneesi.