Siikajoen harrastamisen malli

Siikajoen harrastamisen lv. 2023-2024

Toiminta on osa Harrastamisen Suomen mallia, siikajokilaisittain SiMa-hanketta. Hanketta rahoittaa Aluehallintovirasto (AVI).

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle (1.-9.lk) mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Siikajoki haluaa olla mukana edistämässä lasten ja nuorten harrastustoimintaa järjestämällä erilaisia harrastusmahdollisuuksia kaikilla viidellä peruskoululla.

Siikajoen harrastamisen malli ”SiMa” alkoi ensimmäistä kertaa kunnassa syyskuussa 2022 ja hanke sai jatkoa lukuvuodelle 2023-2024. Hankkeen avulla pyritään ennen kaikkea järjestämään mahdollisuuksia harrastaa, mutta myös tavoittamaan niitä lapsia ja nuoria harrastamisen pariin, joilla ei ole vielä lainkaan harrastusta.

SiMan harrastustoimintaan osallistuminen ei vaadi aiempaa harrastuneisuutta, sillä kaikki toiminta järjestetään oppilaslähtöisesti osallistujia kuunnellen ja ohjaten. Harrastusvaihtoehtoihin pääsee tutustumaan suodattamalla valikosta oman peruskoulunsa, jolloin vain siellä järjestettävät kerhot tulevat näkyviin.

Osallistuminen SiMan harrastustoimintaan on täysin maksutonta ja toimintaan osallistujat on vakuutettu kunnan tapaturmavakuutuksen kautta. Oppilaat voivat osallistua omilla kouluillaan järjestettävään ikäluokkansa mukaiseen harrastustoimintaan. Huomioithan, että harrastustoiminta ei sulje pois iltapäivätoimintaan osallistumista, vaan täydentää tarjontaa. Oppilas voi siis hyvin käydä iltapäivän aikana harrastamassa ja palata sen jälkeen iltapäivätoimintaan. Huolehdithan, että iltapäivätoiminnassa tiedetään lapsen osallistumisesta SiMan toimintaan.

 

Anna palautetta kerhokaudesta

Haluamme kehittää kerhotoimintaamme saadun palautteen avulla.

Anna meille palautetta täältä: https://forms.office.com/e/BaZXGi678q

 

Harrastusohjaajien haku lukuvuodelle 2024-2025 on alkanut!

Haemme useita sitoutuneita täysi-ikäisiä harrastusohjaajia seuraavalle lukuvuodelle kaikille Siikajoen peruskouluille. Ohjaamisesta maksetaan korvaus noin 30€/ ohjaustunti. Voit hakea harrastusohjaajaksi yksityishenkilönä tai yhdistyksen/yrityksen kautta. Jokainen harrastusryhmä toimii kerran viikossa ja kestää aiheesta riippuen 1h-2h/ kerta.

 

Etsimme ohjaajia etenkin seuraaviin harrastuksiin:

  • Liikunta

  • Musiikki

  • Kuvataide

  • Luonto- ja erä

  • Kädentaidot

  • Kokkaus- ja leivonta

  • Kuntosali

  • Itsepuolustus

  • Monitoimikerho

 

Mikäli olet kiinnostunut ohjaustyöstä, täytä hakemus osoitteessa https://forms.office.com/e/i7WjrkR9qn. Haku on avoinna toistaiseksi.


Mikäli mieleesi heräsi kysymys, otathan rohkeasti yhteyttä.

 

Lisätietoja hyvinvointi- ja hankekoordinaattori Elina Jaakolalta

elina.jaakola [at] siikajoki.fi

040 3156 222