Siikajoen harrastamisen malli

Siikajoen harrastamisen malli käynnistyi syyskuussa!

Toiminta on osa harrastamisen Suomen mallia, siikajokilaisittain SiMa-hanketta.

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Siikajoki haluaa olla mukana edistämässä lasten ja nuorten harrastustoimintaa järjestämällä erilaisia harrastusmahdollisuuksia kaikilla viidellä peruskoululla.

Siikajoen harrastamisen malli ”SiMa” alkoi ensimmäistä kertaa kunnassa syyskuussa 2022. Hankkeen avulla pyritään ennen kaikkea järjestämään mahdollisuuksia harrastaa, mutta myös tavoittamaan niitä lapsia ja nuoria harrastamisen pariin, joilla ei ole vielä lainkaan harrastusta.

SiMan harrastustoimintaan osallistuminen ei vaadi aiempaa harrastuneisuutta, sillä kaikki toiminta järjestetään oppilaslähtöisesti osallistujia kuunnellen ja ohjaten. Harrastusvaihtoehtoihin kannattaa tutustua ennen ilmoittautumista koulukohtaisen harrastusesittelyn kautta.

Osallistuminen SiMan harrastustoimintaan on täysin maksutonta ja toimintaan osallistujat on vakuutettu kunnan tapaturmavakuutuksen kautta. Oppilaat voivat osallistua omilla kouluillaan järjestettävään ikäluokkansa mukaiseen harrastustoimintaan. Huomioithan, että harrastustoiminta ei sulje pois iltapäivätoimintaan osallistumista, vaan täydentää tarjontaa. Oppilas voi siis hyvin käydä iltapäivän aikana harrastamassa ja palata sen jälkeen iltapäivätoimintaan. Huolehdithan, että iltapäivätoiminnassa tiedetään lapsen osallistumisesta SiMan toimintaan.

Ilmoittautuminen toimintaan on päättynyt. Vapaista paikoista tiedotetaan kunnan kotisivuilla kunkin koulun kohdalla, ja niistä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä hankekoordinaattoriin.

SiMa-hankkeen harrastustoiminta alkoi syyskuussa harrastuskalentereiden valmistumisen jälkeen ja kestää koko lukuvuoden loppuun saakka. Koulujen loma-aikoina (ml. pyhäpäivät) ei ole toimintaa. SiMa-hankkeen harrastustoiminnan poikkeuksista tiedotetaan Wilman kautta.

 

Tervetuloa mukaan harrastamaan!

Lisätietoja hankekoordinaattori Elina Jaakolalta

elina.jaakola [at] siikajoki.fi

040 3156 222