Suomen sodan muistomerkki
Siikajoenkylä

Siikajoenkylällä voit aistia ystävällisen ilmapiirin sekä tavata aikaansaavia kyläläisiä. Kylällä on talkoohenki voimissaan. Siikajoenkylää kutsutaan paikaksi, jossa sijaitsee meren ja joen liitto, sillä siellä joki laskee vetensä mereen.

Siikajoenkylällä lapset saavat varttua turvallisessa maalaismaisessa ympäristössä. Gumeruksen koulu pihapiireineen tarjoaa temmellyskentän niin päiväkodin kuin peruskoulun kävijöille. Koulun henkilökunnan vähäinen vaihtuvuus mahdollistaa vakaan ympäristön sekä varman pohjan mistä ponnistaa.

Kansalaisopisto, nuorisotoimi sekä 4H-yhdistys tarjoavat erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Ratsastuksen harrastaminen on kylällä helppoa, sillä alueella on useampikin ratsastustalli. Lisäksi Siikajoen Sisu liikuttaa ihmisiä eri harrastusten pariin. Alueella kulkevat reitit muokkaantuvat talvella hiihtoladuiksi ja kesällä laajenevat retkeilymaastoksi. Majoitusmahdollisuus löytyy Törmälän Tilalta, joka idyllisine pihapiireineen tarjoaa matkailijalle ainutlaatuisen kokemuksen.

Maataloutta ja golfia

Siikajoenkylä tunnetaan täysimittaisesta golfkentästä, jonka hienoille viheriöille ja hyvien palvelujen pariin tulee pelaajia pitkin Suomea. Tervetuloa golfin pariin Siikajoelle! Maatalous ja karjanhoito liitännäiselinkeinoineen ovat kylällä näkyvässä asemassa. Tilakoot ovat suuria ja tuotantorakennukset voivat olla tuhansien neliöiden suuruisia. Lihasikoja sekä nautakarjaa on tiloilla usein satoja ja suurimmilla tiloilla jopa tuhansia.

Siikajoenkylälle asumaan

Siikajoen kunnalla sekä yksityisillä maanomistajilla on tarjota Siikajoenkylällä viihtyisiä rakennuspaikkoja. Vahvistettu osayleiskaava mahdollistaa rakentamisen ja tonttitarjontaa on. Golfkentän kupeessa sijaitsee myös vapaa-ajan tontteja.

• Tontteja voi kysellä kunnanjohtaja Pertti Severinkankaalta: pertti.severinkangas(at)siikajoki.fi tai 040 315 6200. 

Siikajoenkylällä on K-Kyläkauppa, josta saahelposti elintarvikkeet kotiisi. Halutessaan voi paikallisessa Huitsi Pubissa poiketa, sieltä kun saa mm. herkullista vohvelia kera kahvin. Samalla voi vaihtaa päivän kuulumiset. Huitsi Pubissa toimii myös kyläkioski.

Historian havinaa

Siikajoen ja Ruukin kunnat yhdistyivät vuoden 2007 uudeksi Siikajoen kunnaksi. Samalla vanha Siikajoen kunnan kuntakeskus jäi yhdeksi kyläksi. Siikajoenkylä on se osa Siikajoen kuntaa, jossa historia kohtaa nykyajan. Suomen sodan (1808-1809) seurauksena Suomi sai autonomisen aseman ja omat valtiopäivät. Siikajoenkylän taisteluista muistuttaa ”Klingsporintie – hieno hiekkatie harjujen kupeella sekä tykinkuula pappilan salin seinässä.

”Joca maa wähittäin jo coconans on jokehen wyörynyt”. Näin on vuonna 1701 valmistuneen, kylän kolmannen kirkon sidehirteen kirkkomaalari Mikael Toppelius kuvaavasti kirjoittanut 1760-luvulla. Siikajoen kirkko on monien seurakunnan tapahtumien sijana, samoin kuin v. 1796 valmistunut pappilarakennuskin.

Tervetuloa Siikajoenkylälle!

Lisätietoja mielellään antaa:
Laura Vikiö
laura.vikio(at)siikajoki.fi
050 370 6240
 

Seuraa Siikajoenkylää Facebookissa ja pysyt toiminnassa mukana.