Musiikki
Päättyy
Tapahtumapaikka
Kreivinsaari
Järjestäjä
Siikajoen kunta/kulttuuripalvelut
Yhteyshenkilön nimi
Tuula Kuoppamäki
Yhteyshenkilön puhelin
040-3156302
Jazzia Kreivinsaaressa - Suzanne (FR)

Raahen Rantajatsit starttaavat jälleen Kreivinsaaresta!

 Illan tilaisuudessa esiintyy ranskalainen Suzanne. Suzanne on kollektiivinen ääni, joka kokoaa alttoviulisti Maëlle Desbrossesin, bassoklarinetisti Hélène Duret’n ja kitaristi Pierre Tereygeolin yhteen uuden ajan kansanlaulujen äärelle.

Suzanne on hyräilevä ääni joka kuiskailee iättömiä muistoja. Se on joskus soittimien yhteinen ääni, joskus laulettu ääni, joskus soittimista revitty ääni. Se on lapsi joka tapailee kuulemaansa melodiaa, vanhus joka välittää muistojaan. Muusikot säveltämässä, soittamassa ja laulamassa kaikkea mitä he ovat joskus onnistuneet kuulemaan.

Yhtyeen nimi on saanut inspiraationsa Leonard Cohenin kappaleesta. Sen taikapiirissä melodinen lähestymistapa kohtaa traditionaaliset rytmit. Tietoisuus omasta äänestä on kehittynyt kamarimusiikillisen tulkinnan työstämisen ja sävellystyön kantamana.

Ääni joka vuoroin ilmestyy, vuoroin häviää kuulumattomiin kuljettaa trioa aina uusiin, erilaisiin äänimaisemiin. Yhtyeen esikoisalbumi Travel Blind (Gigantonium 2023) julkaistiin Ranskan ja Euroopan kiertueen jälkeen lokakuussa.

“Trio on täydellisesti löytänyt oman äänensä: sen sävellyksissä kuuluu improvisaation tuoreus ja spontaanius, ja sen improvisaatiot säilyttävät sävellyksien tasapainon ja hallinnan.” -Jean-Francois Mondot / Jazz Magazine

“Heidän musiikissaan rajat klassisen, jazzin ja nykymusiikin välillä katoavat. He ikäänkuin kommunikoivat lukemattomista eri ovista, jotka kaikki avautuvat uusiin kiehtoviin tiloihin.” -Jean-Marc Gelin / Les Dernières Nouvelles du Jazz

Tervetuloa kuuntelemaan tätä ainutlaatuista yhtyettä! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 


 

heinäkuu 2024

Ma Ti Ke To Pe La Su
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
1
 
2
 
3
 
4
 
Kreivintie, 92400 Ruukki