Kaapelikelat
Valokuitu -hanke

Siikajoen valokuituhanke on edennyt rakentamisvaiheeseen

Siikajoen valokuituverkon rakentaminen on käynnistynyt huhtikuun alussa Ruukissa, Paavolassa, Revonlahdella sekä Siikajoenkylällä. Koska koneryhmät työskentelevät useilla eri alueilla yhtäaikaisesti, rakentamisessa päästään etenemään nopeasti. Ensimmäisenä rakentaminen keskittyy teiden alitukseen, jonka jälkeen alkaa kaapelointi.

Niillä alueilla, joilla rakentaminen ei ole vielä käynnistynyt, liittymismaksu on 100 €. Rakentamisen käynnistyttyä alueilla astuu voimaan jälkiliittymämaksu, joka on 1200 €. Jälkiliittyjä sovitetaan jo tehtyyn rakentamissuunnitelmaan, mikä voi aiheuttaa rakentamisaikatauluun muutoksia. Kun rakentaminen alueella on jo tehty ja koneet joudutaan tuomaan takaisin, jälkiliittymämaksu on 2400 €. Samaa hintaa noudatetaan 1.1.2021 alkaen, kun valtiontuen käyttö valokuiturakentamiselle on päättynyt.

Rakentamisalueet ja niiden aikataulut löytyvät Siikajoen Kuidun nettisivuilta: www.siikajoenkuitu.fi Rakentamisen etenemisestä tiedotetaan aktiivisesti myös Siikajoen Kuidun Facebook-sivuilla www.facebook.com/siikajoenkuitu.

Koronavirusepidemiasta johtuen valokuituliittymien sisäasennukset kiinteistöissä on toistaiseksi keskeytetty. Kiinteistökartoituksia tehdään kuitenkin etänä, jos asiakkaalla on käytettävissä sähköpostiosoite sekä internet-yhteys. Kartoituksen aikana teleasentaja sopii yhdessä asiakkaan kanssa, miten valokuitukaapeli vedetään tien varresta tontin läpi kiinteistölle. Asentaja on asiakkaisiin aina ensin yhteydessä puhelimitse ja varmistaa, onko kiinteistökartoitusta mahdollista tehdä etänä.

Ensimmäiset liittymät saadaan kytkettyä käyttöön loppukesän tai alkusyksyn aikana. Koko valokuituverkon on tarkoitus olla valmis vuoden 2020 loppuun mennessä.

Siikajoen kunta on sitoutunut tukemaan hanketta noin 840 000 euron kuntaosuudella. Hankkeen kokonaiskustannus on 6,4 miljoonaa euroa.

Siikajoen Kuidulle on avattu FB-sivut ja ne löytyvät Facebookista tunnisteella Siikajoen Kuitu. Sivuja kannattaa seurata ajantasaisimman tiedon löytämiseksi hankkeen etenemisestä. 
 
Siikajoen kuidun kotisivut: https://siikajoenkuitu.fi/

Tilaa kuitu: https://portaali.netplaza.fi/tayskuitutilaus.php?verkko=siikajoki

Tilauslomake, pdf (tulostettava lomake. Tähdellä (*) merkityt tiedot tulee täyttää lomakkeelle)

Tilaukset alueittain: https://portaali.netplaza.fi/siikajoki-tilaukset.php

Rakentamisalueen kartta: https://siikajoenkuitu.fi/wp-content/uploads/2019/06/siikajoen-kartta.jpg

Lisätietoa ja valokuituliittymien myynti:
Täyskuitu-myyjä Tuomo Kurikka,
050 414 3571, tuomo.kurikka(a)netplaza.fi