Tekninen toimi tiedottaa

Talvi lähestyy vääjämättä ja lumi alkaa pian painamaan puiden oksia alaspäin. Katualueiden ylläpidon vuoksi tekninen toimisto julkaisee uudelleen ohjeen vuodelta 2019.

Huomatkaa, että ajoradan 4,8 m ja kevyen liikenteen väylän 4,0 m vaaditut korkeudet pitää täyttyä myös talvella lumen painaessa oksia.

Tekninen toimisto alkaa kiinnittää huomiota kaavateiden tiealueelle levenneisiin pensaisiin ja puihin sekä tiealueen yläpuolella kasvaviin puiden oksiin.

Suomessa ajoneuvon suurin sallittu korkeus on 4,4 metriä ja Trafin (Liikenne virasto) määrittelemä ajoradan vapaa korkeus on 4,8 metriä.

Tekninen lautakunta on päättänyt, että kiinteistöjen omistajat velvoitetaan poistamaan ajoradan päällä kasvavat puiden oksat 4,8 metrin ja jalkakäytävän/kevyen liikenteen väylän 4,0 metrin korkeuteen asti (kuva). 

Jos tontillasi kasvaa kaavatien alueelle edellä mainitusti levinneitä pensaita, puita tai puiden oksia ja sinulla on vaikeuksia poistaa niitä, niin soita 0403156492 tai lähetä sähköpostia jyrki.raatikainen(at)siikajoki.fi.

Kuvallinen ohjeistus ajoradan päälle tulevien oksien sallituista korkeuksista.