Tauvo on Siikajoen salainen helmi
Tauvon hiekkaranta

Tauvoa voi kutsua Siikajoen salaiseksi helmeksi, joka pitää sisällään hienon hiekkarannan sekä rauhoittavan näkymän.

Luonnonmukaiset sekä valkohiekkaiset rannat ovat pääosassa Tauvossa ja katse voi siintää kauas rantaa ihaillessa. Pikantin lisän tuovat aallokon tyrskyt ja maankohoamisen myötä syntyneet dyynit. Uimarannalle johtaa kulkureitti, jota pitkin voi huoletta kulkea. Näkymä sisältää sataman, kalastajien varastoja sekä ajoittain auki olevan kesäkioskin. Näköalatornille mentäessä on pieni leikkipuisto lapsille ja näköalatornista voit ihailla avautuvaa merinäköalaa. Alueella on esteetön kulku.

Tauvo on kesäiseen aikaan mieluisa käyntikohde hiekkadyyneineen sekä uinti- ja surffausmahdollisuuksineen. Keväisin ja syksyisin muuttolintujen runsaus kutsuu lintuharrastajia alueelle. Tauvossa on ollut venevalkamatyyppinen satama-alue jo 1800-luvulla, nykyinen satama on valmistunut 1971. Vuonna 1965 kylään perustettiin Tauvon lintuasema. 

Tauvo sijaitsee Siikajoen eteläpuolella, joka on Perämereen työntyvä laaja niemi. Vielä 1800-luvulla Tauvo oli saari, Tauvo ö, jonka erotti mantereesta nykyisin Kurkunojaksi kutistunut salmi. Kerrotaan, että saaren puusto oli tuolloin niin matalaa, että tuvan ikkunan valo näkyi mantereelle saakka. Tauvoon löytää osoitteella Tauvontie 775, Siikajoki.

Tervetuloa Tauvoon rauhoittumaan!