Kunnanjohtajan aatoksia

Kesäkuun valtuuston kokouksen jälkeen oli tunteet pinnassa, olihan valtuutetut antaneet äänensä ja allekirjoittanut tuli valituksi uudeksi kunnanjohtajaksi 1.9.2018 lukien. Kesä meni siivillä kuntaan tutustuessa eri tapahtumien kautta.  Ensivaikutelma on erittäin positiivinen, kuntalaiset ovat ottaneet hyvin vastaan ja olen saanut hyvää tietoa eri tapahtumissa. Ihan kuin olisin tullut kotiin.

Merkillepantavaa on se että pihat ovat kohtuullisen siistit mutta pusikoituminen valtaa alaa. Olisi mahtavaa jos saataisiin niin pihat kuin joenranta puistomaiseen olotilaan. Vesi pitää näkyä! Nyt syksyllä on hyvä harventaa ja raivata!

Itse ajelen pääsääntöisesti päivittäin Iistä, rakkaani luota tänne Siikajoelle, Ruukkiin. Päivittäinen matka on 186 km. Minulla on myös mahdollisuus majoittautua lapsuuden ystäväni luona meijerisaaressa, mutta näin kesäkelillä on vielä helppo ajella. Olemme perheenä etsimässä omaa paikkaa Ruukki – Revonlahti alueelta. Tonttikin kiinnostaa! Kehotankin kaikkia yksityisiä tahoja ilmoittamaan myyntihalukkuutensa ja laittamaan maa-alueita myyntiin sillä en varmasti ole ainoa joka etsii omaa paikkaa. Kunta tarjoaa myös myyntipalstan omille myytäville kohteille!

Myös jatkoa ajatellen kun lähialueilla on suuria rakennushankkeita vireillä on sijaintimme loistava, sekä kasitie että rautatie ovat ne tärkeimmät kulkureitit jatkossa.

Kuntamme elää haasteiden keskellä ja nimenomaan taloudellisten haasteiden keskellä. Samaan aikaan myös huoli on suuri maamme suurimman uudistuksen läpimenosta ja sitä kautta myös kuntalaisten palveluiden saatavuudesta jatkossa. Talouden osalta talousarvio heitti kuperkeikkaa verottajan väärien ennusteiden myötä. Alkujaan noin 600 000 euron alijäämäiseksi suunniteltu budjetti näyttää lähes tuplaantuvan. Verotulojen ennakoitua heikompi kertyminen pakottaa jatkossa meitä tarkastelemaan koko kuntataloutta laajasti. 

Haasteidenkin keskellä pitää myös omasta jaksamisesta meidän kaikkien huolehtia. Menkäämme siis nauttimaan syksyisestä luonnosta, marjoista, sienistä, riistasta, puiden halaamisesta eli kaikesta siitä mistä itselle tulee hyvä mieli. Syksy on myös harrastusten aloittamisen aikaa. Itse aloitin kansalaisopistossa tanssikurssin rakkaani kanssa, tästä on hyvä jatkaa!

Minua voi seurata facebookissa ja silloin tällöin myös instagramissa ja twitterissä, pyrin liittämään postauksiin myös ”#siikajoki ” hästägin.

Ollaan kuulolla!

 

Pertti Severinkangas

Ajankohtaista

Vahvistamme organisaatiotamme ja etsimme nyt SIVISTYSTOIMENJOHTAJAA toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen Siikajoen kuntaan 1.10.2019 alkaen.
... Lue lisää

Siikajoen lukioon kevään 2019 yhteishaussa hyväksytyt hakijat

 

Ala-aho, Jenny

Anttonen, Tommi

Ervasti, Lilja

... Lue lisää

Siikajoen kunta pyytää tarjouksia talvihoidon kunnossapitokohteista (kaavateiden, kevyenliikenteenväylien ja piha-alueiden lumenpuhdistus ja polanteenpoisto... Lue lisää