Kartingrata
Aktiviteetit

Siikajoella voit kokea vauhdin hurmaa moottoriurheilun parissa tai rentoutua luonnonrauhassa.

Siikajoen Tauvo ja Varessäikkä tunnetaan kesäisin upeista hiekkarannoista ja aurinkoisista kesäpäivistä. Veneilyn, retkeilyn, kalastuksen ja mökkeilyn harrastamiseen on mahdollisuus meren ja joen rannoilla. Merenrantojen lisäksi laajat suo alueet kutsuvat metsästäjiä ja marjastajia sekä retkeilijöitä.

Golf

 • Raahentienoon golf ry:n Siikajoen 18-reikäinen kenttä on melko tasainen kenttä, silti haastava vesiesteineen ja bunkkereineen.  Pelikausi alkaa aikaisin keväällä ja päättyy myöhään syksyllä.

Frisbeegolf

Hevoset

 • Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen yhteydessä toimii Ruukin hevoskeskus, jossa on mm. harjoitusravirata, kilpailumitat täyttävä maneesi ja kilpa- ja harrastuskentät.
 • Niemelän hevospalvelu. Talli järjestää ratsastustunteja ja -kursseja kaiken tasoisille ratsastajille.
 • Raahen ratsastuskoulu, Kastellin Ratsutila. Tilalla hyvät mahdollisuudet valmennustoimintaan ja laadukkaaseen harrastamiseen.
 • Northern Lights Revon Ranch. Talli järjestää mm. hevosten koulutusta, ratsastustunti toimintaa, valmennuksia ja kursseja. Tilalla kasvatetaan Amerikan Quarter hevosia, Appaloosia ja Paint hevosia.
 • Hevostalli Cobland. Koulutuksia sekä valmennuksia tallissa ja tallin ulkopuolella.

Kalastus ja metsästys

Meri, Siika- ja Luohuanjoki sekä muutamat pienet järvet ja lammet tarjoavat hyvät kalastusmahdollisuudet. Kalastuslupia myyvät kalastusalueiden omistajat.  Lisätietoa Siikajoen alajuoksun ja meren rannan kalastusoikeusista ja alueista saat Siikajoen osakaskunnasta. Kunnan alueella on myös muita osakaskuntia.

Metsästys on suosittu harrastus Siikajoella. Metsästysseuroja on useita kunnan alueella. 

Moottoriurheilu

Ruukin Fk kerhon kartingrata on Hietamaan vapaa-aikakeskuksessa. Radan yhteydessä on huolto-, kerho- ja kokoustila Vauhtimaja. Majaa voi varata kokous- ja juhlatilaisuuksiin.

Siikajoen Moottoriurheilukeskusta ylläpitää Siikajoen Moottoriurheilijat ry (SiiMu 2000). Moottoriurheiluseura toimii jokamiesluokan, rallisprintin ja rallin parissa.​

Tanssit

Paavolan nuorisoseura järjestää tansseja kesällä Ruokolahden lavalla tähtiesiintyjien tahtiin. Ruokolahden lava sijaitsee kauniilla paikalla Siikajoen rantatörmällä valtatien 86 varrella Paavolassa. Lavalla järjestetään tansseja toukokuun lopulta syyskuun alkuun lauantaisin sekä muina erikseen ilmoitettuina ajankohtina. Lauantain tansseissa on myös karaoke. Matkaparkissa on mahdollista yöpyä kesäaikana. Ruokolahden lavan pysäköintialueella on 8 sähköistettyä asuntovaunupaikkaa sekä huoltorakennus.

Retkeily ja ulkoilu

Kunnan/kyläyhdistyksen ylläpitämiä nuotio- ja taukopaikkoja on runsaasti: Tauvossa (kesäkioskin vieressä), Varessäikän satamassa, Kirkkokukkulalla, Karinkannassa, Kipsuanjärvellä, Jussilanrannassa, Hietamaalla, Kärkiniemessä (Pallomännyn laavu), Valkeisjärvellä... Lisää taukopaikkoja löydät infokartalla.

Luontoperintösäätiö on talkoilla toteuttanut 2,5km pituisen luontopolun Kaijonkierros Karjonevalle Saarikoskelle. Siikajoen kunnalla ei ole kuntopolkujen lisäksi muita reitistöjä.

Luonnossa liikkujalle laajat suoalueet ja hiekkakaarat hirvenpolkuineen antavat hienoja luontoelämyksiä. Siikajoella on useita Natura soita.

Maastopyöräily 

Siikajoenkylältä Liminkaan on merkitty maastopyöräreitti Joutsenreitti. Reitillä liikkuminen tapahtuu jokamiehen oikeuksia noudattaen ja kaikki maastopyöräilyyn merkityt reitit ovat luonnollisesti jokamiehenoikeuksien nojalla myös kävelijöiden ja polkujuoksijoiden käytettävissä.  Reitti on melko haastava pehmeiden hiekkadyynien ja suomaan johdosta. Voit vuokrata reitille Liikuntatoimen läskipyörän.

Lintubongaus

Karjonkierros (luontoperintösäätiön ylläpitämä luontopolku), Varessäikän lintutorni, Merikylänlahden lintutorni, Tauvonniemen lintuasema (tutkinta ja rengastus).

Boulderointi - siirtolohkareet

 • Karhuviiankivi. Kiven lähellä on myös toinen siirtolohkare, Nevakivi
 • Paavolan kivi, Koivumaanperäntie

Geokätkeily

Geokätköily on hauska ja seikkailullinen koko perheen ulkoiluharrastus. Siikajoen kunnan alueella on useita kätköjä. https://www.geocache.fi/,  https://geokätköt.fi

Uinti ja veneily

 • Tauvossa ja Varessäikässä mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon ja uimiseen. Tauvon ja Varessäikän tyrskyt ovat surffaajille koko Pohjois-Suomen parhaita. Loivat hiekkarannat sopivat mainiosti myös pienten lasten uintileikkeihin.
 • Viralliset uimarannat Tauvo, Varessäikkä, Hietamaa, Valkeisjärvi, Jussilanranta
 • Satamat venepaikkoineen ja palveluineen tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden hyödyntää upeita vesistöjä kalastamalla ja veneilemällä.

Melonta

Tutustu myös

VisitRaahe_RGB_180.jpg

Liikuntatoimi

 

InfoGIS_Joki ICT.jpg

Mulligan.jpg

Golfravintola Mulligan Siikajoenkylällä

tormala16.jpg

Törmälän Tila

ptupa9.jpg

Pökkylä

TauvonUimaranta.jpg

Tauvon uimaranta

Hietamaa_20160601_031.jpg

Hietamaan vapaa-aikakeskus ja Ruukin Vauhtimaa.