Merenrantaa Tauvossa
Nähtävyydet

Rakennuksia

Siikajoen kolme kirkkoa

ovat ristinmuotoisia puukirkkoja, Kirkkomaalari Mikael Toppeliuksen taidetta voi nähdä kaikissa kolmessa kirkossa.

Siikajoen vanha pappilan salin seinässä on kanuunankuula muistona Suomen sodasta. Sodan muistomerkkejä löytyy myös Revonlahdelta ja Siikajoenkylältä. Kerrotaan, että Harmaja täti vaeltelee Siikajoen vanhassa pappilassa.

Revonlahden kotiseututalo on rakennettu vuonna 1822. Se on kaunis ja ainutlaatuinen juhlapaikka. Talo on ympäri vuoden käytettävissä myös kokous- ja koulutustilana.

Paavolan kotiseutumuseo toimii vuonna 1847 rakennetussa lainaviljamakasiinissa Paavolan kirkon läheisyydessä. Museolla on laaja kokoelma alueen paikallishistoriaan liittyviä esineitä. Museoa ylläpitää Paavolan kylä- ja kotiseutuyhdistys ja se on avoinna kesäsunnuntaisin ja muulloin sopimuksen mukaan.

Paavolan tähtitorni on Oulun Arktosin omaisuutta. Yleisiä tähtinäytös iltoja ei järjestetä säännöllisesti. Yksityinen tähtinäytös pienryhmille voidaan kuitenkin järjestää sopimuksen mukaan. Tiedustele ottamalla yhteyttä suoraan yhdistykseen.

Patsaat ja muistomerkit

Muita käyntikohteita

  • Siirtokivilohkare Karhuviiankivi Luohuan Ylipäässä on boulder-harrastajien suosiossa. Kiipeilyreittien lukumäärä on 42. Kivi soveltuu parhaiten hieman harrastaneesta kokeneelle.
  • Vekalan riippusilta, Paavola
  • Kotiseutupolku, Siikajoenkylä
  • Pallomänty, Kärkiniemen rantapolku, Ruukki
  • Tauvon hiekkadyynit
"Heijastuksia Hemminkoskessa, valokuvakilpailu 2021"
Heijastuksia Hemminkoskessa, Minun Siikajokeni -valokuvakilpailu 2021
"Kivilehmä"
Kivilehmät -taideteos Ruukissa

 

Paavolan kotiseutumuseo
Paavolan kotiseutumuseo

"Karhuviiankivi"
Karhuviiankivi Luohualla