Työpaikkailmoitus: Suurtalouskokki

Siikajoen  kunnan  siivous- ja ruokapalvelut  etsii   reipasta ja  itsenäiseen sekä  tiimityöskentelyyn pystyvää SUURTALOUSKOKKIA toistaiseksi  voimassa olevaan työsuhteeseen      7.1.2020    alkaen.

Haemme erityisesti työntekijää, joka omaa asiakaslähtöisen toimintatavan, kyvyn organisoida työtehtäviä , kehittävän työotteen sekä innokkaan ja positiivisen asenteen työhön. Edellytämme hakijalta alan ammattitutkintoa,  työkokemus   vastaavista tehtävistä katsotaan eduksi. Palkkaus on KVTES:n mukainen. Tehtäväkohtainen palkka on 1951,65 €/kk. Tehtävään valittavalla on 6 kk:n koeaika. Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä esitettävä  hyväksyttävä  lääkärintodistus  terveydentilastaan sekä lain 504/2002 mukainen rikosrekisteri (laki lasten kanssa työskentelevien rikosten selvittämiseksi).

Mikäli tunnet olevasi  etsimämme henkilö,  lähetä hakemus sekä CV sähköisesti osoitteeseen kunnanvirasto [at] siikajoki.fi  tai  vaihtoehtoisesti osoitteeseen:

Siikajoen kunta,
Virastotie 5,
92400 Ruukki.

Hakuasiakirjat ovat julkisia eikä niitä palauteta.

Haku päättyy  27.9.2019 klo 12

Työpaikkaa koskeviin tiedusteluihin  vastaa  siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Tuula Nevala p.040-3156205. Siikajoen kunta on savuton kunta.

Runokilpailu

Runokilpailu.JPG

Julistamme kaikille siikajokisille kynäilijöille runokirjoituskilpailun! Runon teksti voi olla aihepiiriltään joko kotiseutuhenkinen, luontoaiheinen tai vaikkapa rakkausruno. Kilpailun voittaja julkaistaan loka-marraskuun aikana ja voittaja saa 300 euron rahapalkinnon.

Kilpailun säännöt:

Toimita tekstilähetyksesi viimeistään 25.10. mennessä osoitteeseen: Siikajoen kulttuuritoimi / Ruukin pääkirjasto, Hannele Jormakka, Opintie 3, 92400 Ruukki. Sulje teksti isoon (A4) kirjekuoreen. Laita niiden mukaan myös pienempi kuori, jonka sisällä on nimesi, syntymäaikasi ja yhteystietosi. Merkitse lähettäjäksi itse keksimäsi nimimerkki. Kilpailutekstejä ei palauteta. Järjestäjä pitää itsellään oikeuden käyttää voittajarunoa kunnan eri sivuilla. Voittajan valitsee nelihenkinen raati.

Kilpailun järjestää Siikajoen kulttuuritoimi

 

Työpaikkailmoitus: Tekninen johtaja

Vahvistamme organisaatiotamme ja etsimme nyt TEKNISTÄ JOHTAJAA toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen Siikajoen kuntaan 1.6.2020 alkaen.

Tekninen johtaja johtaa osastonsa palveluiden järjestämistä, strategista ja toiminnallista suunnittelua sekä talouden suunnittelua ja seurantaa. Hän toimii lautakunnassa teknisten asioiden esittelijänä ja vastaa toimialansa asioiden valmistelusta. Tekninen johtaja on kunnan johtoryhmän jäsen ja osallistuu aktiivisesti myös koko kunnan kehittämiseen.

Toimialajohtajana tekninen johtaja vastaa Siikajoella teknisten palveluiden kokonaisuudesta, johon kuuluvat hallinto, yhdyskuntasuunnittelun toteuttaminen, ympäristön hoito, jätehuolto, kiinteistöt, rakennusvalvonta ja ympäristön suojelu (ostopalveluna) ja ympäristön huolto.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistotason tutkinto ja alan työkokemus sekä kokemusta johtamis-, hallinto- ja kehittämistehtävistä. Tehtävän menestyksellistä hoitamista auttaa teknisen toimen hallinnon ja juridiikan osaaminen. Virkaan valittavalle katsotaan eduksi kunnallishallinnon ja -talouden yleinen tuntemus sekä hyvät vuorovaikutus-, yhteistyö- ja esimiestaidot, kehittämisote sekä kyky strategiseen ajatteluun. Aiempi kokemus teknisen toimen johtamistehtävistä ja henkilöstöhallinnon osaamisesta katsotaan myös eduksi.

Merkitse hakemukseesi kelpoisuutesi ja liitä mukaan CV. Todistukset, joilla virkaa haet, tarkastetaan haastattelun yhteydessä. Valitun on ennen valinnan vahvistamista toimitettava hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.

Hakuaika päättyy 7.10.2019, klo 14.00

Viran täytössä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Noudatettava sopimus on kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS, tehtäväkohtainen palkka 3 960, 64 €/kk, palkkaryhmä III.

Hakemus toimitetaan osoitteeseen kunnanvirasto [at] siikajoki.fi () tai osoitteeseen Siikajoen kunta, Virastotie 5 A, 92400 Ruukki.

Lisätietoja tehtävään antaa kunnanjohtaja Pertti Severinkangas 040-3156 200.

Siikajoen kunta on savuton kunta.

Kansalaisopiston piirit ja kurssit alkavat viikolla 38 (16.9. alkaen)

KansalaisopistonEsitteet.jpg

 

Kansalaisopiston toiminta on taas alkamassa, mutta vielä ehtii ilmoittautua. Tervetuloa opiskelemaan!

Opinto-ohjelmassa oleviin liikuntapiireihin tulevat seuraavat muutokset:

Kahvakuula, Paavola on keskiviikkoisin klo 17.45-18.30
Siikajoenkylä naisten jumppa on torstaisin klo 19.15-20.15
Siikajoenkylä joogan aloittelijatason jatkoryhmä on tiistaisin klo 19.50-21.05
Ruukin kuntosali maanantaisin klo 18.05-19.05

Siikajoen Kuidulle 1,7 miljoonaa euroa valtiontukea

Siikajoen Kuitu on saanut valtiontukipäätöksen valokuiturakentamiselle Siikajoelle. Traficomin päätöksessä linjataan, että valtiontuki hankkeelle on enintään 1,7 miljoonaa euroa tai 44 prosenttia toteutuneista tukikelpoisista kustannuksista. Tuki myönnetään kattavan valokuituverkon rakentamiseksi koko Siikajoen kunnan alueelle: tuki mahdollistaa rakentamisen toteutumisen Siikajoella.

Siikajoen kunta on sitoutunut tukemaan hanketta noin 840 000 euron kuntaosuudella. Hankkeen kokonaiskustannus on 6,4 miljoonaa euroa.

Valtio tukee vain edistyksellisien viestintäyhteyksien rakentamista: niinpä Siikajoelle tarjotaan yhteysnopeuksia, joita ei ole ennen ollut tarjolla. Siikajoen Kuidun asiakkaat voivat nyt valita 100/100 megan ja gigaisen megan yhteyden välillä. Vastaavia nopeuksia ei ole saatavissa kaikissa Suomen kaupungeissakaan.

Rakentaminen käynnistyy Ruukin hankealueelta tämän syksyn aikana. Muita hankealueita ovat Siikajoen ja Paavolan hankealueet.

Valokuituliittymien myynti on edennyt Siikajoella ennätysmäisen aktiivisesti. Elokuun puoleen väliin mennessä tilauksia on vastaanotettu jo lähes 650 kappaletta. Rakentamisen ehtona on, että kunnasta saadaan myytyjen liittymien osalta 60% tilaajapeitto.

Kuntalaisilta toivotaan edelleen aktiivisuutta liittymien tilaamisessa, jotta rakentamista valmistelevat työt voidaan käynnistää. Liittymätilauksen voi tehdä osoitteessa www.tayskuitu.fi/siikajoki. Reaaliaikainen liittymätilausten seuranta postinumeroalueittain on nähtävissä osoitteessa www.tayskuitu.fi/siikajoki-tilaukset. Hankkeen suunnitteluvaiheessa kerättyjä kiinnostuksen ilmaisuja ei huomioida virallisina tilauksina.

Siikajoen Kuidun Täyskuitu-myyjät ovat tavattavissa syksyn aikana mm. Siikajoen Hyvinvointimessuilla sekä Paavolan syysmarkkinoilla. Myyjä on mahdollista pyytää myös maksuttomalle kiinteistökäynnille.


Valokuituliittymien myynti:
Täyskuitu-myyjä Pirjo Isorinne, 050 436 9490, pirjo.isorinne(a)netplaza.fi

Perinnemaisemien päivitysinventoinnit käynnistyvät

Emolehmä_ja_vasikoita_rantaniityllä_kuva_Marika_Laurila_0.jpg

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus inventoi maakunnan perinnemaisemakohteita vuosina 2019-2021. Valtion mailla sijaitsevat kohteet inventoi pääasiassa Metsähallitus. Tavoitteena on päivittää tietoja jo inventoitujen perinnemaisemien tilasta ja hoitotarpeista, inventoida uusia kohteita kuten ympäristösopimuksella hoidettavia alueita ja kartoittaa hoidon laajentamismahdollisuuksia. Työt tehdään Perinnemaisemien inventointiohjeen mukaisesti.

Vuonna 2019 inventoinnit keskittyvät suurimmaksi osaksi Pohjois-Pohjanmaan rannikolle. Kunnittaiset kartat suunnitelluista inventointikohteista löytyvät ELY-keskuksen verkkosivulta. Maastotyöt käynnistyvät kesäkuun puolivälissä. Kohteiden hoidon toteuttajille lähetetään tarkempi infokirje ja ollaan yhteydessä ennen maastokäyntiä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen laajempi tiedote perinnemaisemainventoinneista. 

Lisätietoja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta: Maarit Vainio, maarit.vainio [at] ely-keskus.fi (), puh. 0295037007 ja Marika Laurila, marika.laurila [at] ely-keskus.fi (), puh. 0295038003. Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse.

Siikajoen lukioon hyväksytyt hakijat

Siikajoen lukioon kevään 2019 yhteishaussa hyväksytyt hakijat

 

Ala-aho, Jenny

Anttonen, Tommi

Ervasti, Lilja

Hekkala, Maiju

Helisten, Mikko

Häkkilä, Väinö

Junnila, Sofia

Kari, Jere

Karvonen, Saana

Kilpeläinen, Marjaana

Klaavo, Silja

Kämäräinen, Mira

Lahti, Elmiina

Lehto, Karelia

Mehtälä, Ellinoora

Mustonen, Aappo

Ruotsalainen, Lauri

Saukko, Sofia

Sipilä, Vilma

Soukka, Santtu

Telkki, Veera

Tolvanen, Lassi

Tolvanen, Veeti

Tuomainen, Janne

Voltti, Emilia

Yrjänä, Saara

sekä yksi hakija joka ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. 

Siikajoen satamien venepaikat ja venepaikkamaksut vuodelle 2019

Satama.JPG

Siikajoen tekninen lautakunta 1.10.2018 (§ 86) ja valtuusto 13.12.2018 (§ 125) ovat kokouksissaan päättäneet satamien järjestysmääräykset ja uudet venepaikkamaksut vuodelle 2019.

Venesatamien järjestysmääräykset ja venepaikkamaksut, 2019

Jos ette tarvitse enää viime kesäistä venepaikkaanne, ilmoitattehan siitä ystävällisesti mahdollisimman pian tekniseen toimistoon puh. 040 31 56 233 toimistosihteeri Heli Karhulle. Jos jatkatte varausta, siinä tapauksessa ei tarvitse ilmoittaa.  

Lisätietoa Siikajoen satamista ja venepaikoista:
https://siikajoki.fi/satamat-ja-veneily

Maaseututoimisto

Maaseututoimisto on pääsääntöisesti avoinna Ruukin maaseututalolla maanantaista torstaihin klo 8.00-15.30. Perjantaisin toimisto on suljettuna.

Fennovoiman palvelun kartoitus alueen yrittäjille

Siikajokinen yrittäjä:
Fennovoima on käynnistänyt yhdessä Pyhäjoen lähialueen kuntien kanssa kartoituksen alueen palveluista. Tavoitteena on saada Fennovoimalle palvelukohtainen yritys/toimittajarekisteri, josta saadaan selville mitä palveluja alueelta löytyy ja mihin yritykseen voi ottaa yhteyttä tarvittavan palvelun tilaamiseksi.
Esimerkkejä tarvittavista tukipalveluista ovat mm. henkilöstövuokraus, majoitus, vartiointi, virkistyspalvelut, mainostoimisto, kuljetus, viestintäpalvelut jne.
Kartoitus ei tarkoita välitöntä sopimusvaikutusta yrittäjille, mutta selvityksellä helpotetaan tulevaisuuden tarpeiden löydettävyyttä.
Kartoitukseen voivat osallistua kaikki alueella toimivat yritykset täyttämällä Fennovoima -kyselyn. Huomioikaa, että kriteerit riippuvat laadusta ja laajuudesta. Kyselyssä mainittuja sertifikaatteja ja muita mittareita punnitaan vain OSASSA toimituksista. Parhaan kuvan yrityksestä annatte vastaamalla mahdollisimman moneen kysymyskohtaan.
Linkki palvelukartoistuskyselyyn:
Fennovoiman palvelunkartoituskysely